De første finalister til Horsens’ erhvervspriser er fundet

Nyhed

10.10.2018

De første finalister til Horsens’ erhvervspriser er fundet

Seks stærke kandidater er klar til finalerne om at vinde Iværksætter Prisen og uddannelsesprisen Match for Fremtiden til årets awardshow for erhvervslivet i Horsens - Horsens Inspire. Det står klart, efter de to juryer nu har gennemgået samtlige indstillinger til priserne.

HORSENS INSPIRE

8. november løber Horsens’ store erhvervsfest – Horsens Inspire – af stablen for anden gang. Og nu er de første seks finalister til aftenen fundet.

To juryer har således udvalgt tre finalister til både Iværksætter-prisen og til prisen Match for fremtiden, der gives til en virksomhed, som tager et særligt ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft.  

Stærkt iværksætterfelt

I et stærkt felt på 11 iværksættere har juryen til Iværksætter-prisen har valgt at sende Hydrive, Watery.dk og Byblomst i finalen.  

- Iværksætterfeltet er rigtigt stærkt i år med mange gode kandidater. Det viser de tre finalister med al tydelighed, siger erhvervsdirektør Mark Bruun Mathiassen fra Danske Bank, der er sponsor for Iværksætter-prisen.

Han suppleres af sin kollega, filialdirektør Troels Frejwald:  

- Både Hydrive, Watery.dk og Byblomst har på hver deres område formået at omsætte en god idé til god forretning, men de besidder også hver især potentiale til at udvikle sig yderligere. Så vi er meget spændte på, hvem der vinder prisen i år.

Fremtidens arbejdskraft

Til Match for Fremtiden har juryen valgt Møhr/Café GRAN, Torntoft & Mortensen og Blue Coffee Cup – IT & Marketing som finalister.

- Der er mange virksomheder i Horsens-området, som tager ansvar for at kvalificere fremtidens arbejdskraft – det er fantastisk for området. Det betyder også, at det var et meget stærkt felt, hvorfra finalisterne skulle findes. Vi har vurderet, at Café GRAN, Torntoft & Mortensen og Blue Coffee Cup gør det ekstra godt på hver deres måde, men det var et meget tæt løb, forklarer bestyrelsesformand Ulrik Kragh fra foreningen Insero Horsens, som er sponsor for Match for Fremtiden prisen.

De gode historier skal frem

Iværksætteri og koblingen af studerende med lokale virksomheder er blandt de vigtige opgaver i BusinessHorsens, som står bag Horsens Inspire, der afvikles for anden gang. Og det er områder, der skal mere fokus på.

- Iværksætteri og vores evne til at tiltrække og fastholde dygtige, unge mennesker er utrolig vigtig for udviklingen af vores område og erhvervsliv. Og inden for begge områder har vi mange virksomheder, der gør det rigtig godt.

- Det skal vi huske at gøre opmærksom på. Både for at inspirere hinanden på kryds og tværs her i lokalområdet og for at sende et signal til alle de dygtige mennesker og virksomheder, der overvejer at vælge Horsens til. Vi skal have de gode historier frem i lyset, og det får vi blandt andet med Horsens Inspire, forklarer erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen.

FAKTA:

Vinderne af Iværksætter Prisen og prisen Match for Fremtiden findes til Horsens Inspire den 8. november 2018.

Her findes også vinderne af Årets Butik og som noget nyt Årets Spisested. Finalisterne i disse to kategorier findes gennem afstemning i de deltagende butikker og spisesteder, hvor kundernes stemmer afgør, hvem der går i finalen. Der kan stemmes fra den 10. til den 30. oktober.

Vinderen af alle fire priser findes ved liveafstemning blandt deltagerne til Horsens Inspire, hvor der bliver vist en præsentationsvideo af alle finalister.

Til Horsens Inspire uddeles også en femte pris – Inspire Prisen – til en person, virksomhed eller organisation, som har gjort en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale erhvervsliv. Vinderen udpeges af en bredt sammensat jury.

Læs mere om Horsens Inspire her

KONTAKT:

Anders Killmann Petersen
Erhvervsdirektør, BusinessHorsens
Tlf.: 27 61 49 00
Mail.: akp@businesshorsens.dk