Autodesk-eksperterne fra Tick Cad udvider med 3D-scanning

Nyhed

03.10.2018

Autodesk-eksperterne fra Tick Cad udvider med 3D-scanning

Siden Tick Cad blev grundlagt i 2013, har virksomheden haft stor succes med at hjælpe virksomheder inden for industri, byggeri og design til at blive mere effektive i deres brug af software fra Autodesk, som fx Inventor og Revit. Nu udvides forretningen med avanceret 3D-scanning, som giver helt nye muligheder for kunderne og ikke mindst for Tick Cad, der i forvejen vækster og netop er kåret til Gazelle-virksomhed i 2018.

Dagene hvor tommestok og lasermålere bliver brugt, når der skal måles op til en ny produktionslinje eller maskine, skal være en saga blot.

I hvert fald hvis det står til Karina H. de Lichtenberg og resten af teamet hos Tick Cad på Sverigesvej i Horsens.

Med ny og topmoderne 3D-scanning kan Tick Cad nemlig tilbyde millimeterpræcis opmåling af fx fabriksbygninger, produktionslokaler eller endda maskinrum på skibe.

Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænserne for anvendelsesmulighederne inden for 3D-scanning.

- For os er det et nyt satsningsområde, som passer godt ind i vores eksisterende forretning, hvor vi hjælper virksomheder med at blive mere effektive i deres brug af Autodesk software collections. Det handler nemlig om at frigøre tid hos virksomhedernes højtspecialiserede arbejdskraft ved at forenkle deres arbejde med 3D-software, og det er lidt det samme med 3D-scanninger, forklarer Karina H. de Lichtenberg.

- Ved at bruge 3D-scanning får man både et bedre og sikrere grundlag at installere nye maskiner på, og man sparer en masse tid på selve opmålingen.

- Derfor oplever vi allerede fornuftig efterspørgsel på produktet. Fx har vi lige været i Nordjylland, hvor vi har scannet motorrummet på en stor trawler.

- Vi kan scanne et stort område på en gang og få et hurtigt overblik over projektet. Efterfølgende kan man så importere scanningen i fx Inventor og slette den eksisterende motor i tegningerne og modellere en ny med så stor præcision, at man undgår usikkerheder. 

Præcis og pålidelig punktsky

Netop præcisionen og færre usikkerheder, når der skal dimensioneres maskiner, er en af de helt oplagte fordele ved at bruge 3D-scanninger.

- Det er en kæmpe fordel i alle brancher, hvor der stilles høje krav til præcision og tolerancer, eller hvor man måske arbejder med emner, der er svære at håndtere. Simpelthen fordi vi kan måle med hidtil uset præcision, som gør det nemmere at undgå fejl.

I praksis er resultatet af scanningen en såkaldt punktsky med tusindvis af nøjagtige målepunkter, så man kan se maskinen, motorens eller bygningers præcise dimensioner og afstanden til eksempelvis installationer, dræn eller andre ting, som er væsentlige, for at udforme installere en ny maskine, en altan eller et andet objekt på den rigtige måde.

- Det kan blive rigtig dyrt, hvis man måler forkert og noget skal laves om, fx de installationer og omgivelser, som objektet skal passe ind i, så der er ingen tvivl om, at 3D-scanning virkelig kan gøre en forskel og betale sig for byggefirmaer eller i industrien, slutter Karina H. de Lichtenberg.

FAKTA:

  • Tick Cad tilbyder både hjælp til scanning og efterbehandling af materiale og forhandler også FARO 3D-scannere. Relevant uddannelse i brug af udstyret kan også tilkøbes.
  • Derudover forhandler og supporterer Tick Cad blandt andet Autodesks løsninger, herunder Inventor og Revit, samt egenudvikling af overbygningsprogrammerne i Tick Tools, der automatiserer og effektiviserer arbejdsgange, som ellers skal udføres manuelt
  • Læs mere på www.tickcad.dk eller se video om 3D-scanning