Vestsalen - et år nede ad vejen

FÆNGSLET's nyeste tilføjelse "Vestsalen" kunne for nyligt fejre 1 års fødselsdag. Den 14. september var det nemlig første gang dørene blev slået op til Horsens' nye spektakulære kultur- og konferencesal efter godt halvandet års renovering. 

Og man må sige fødselsdagen blev fejret med et brag: Vestsalen blev nemlig hædret med dette års Renoverpris - en pris der uddeles til særligt vellykkede indgreb i eksisterende bygninger af Realdania og Grundejernes Investeringsfond, og her løb Vestsalen med sejren i kategorien ”institution”. 

Vestsalen vinder prisen for ikke blot at give fængslet en ny funktion, men også for at spille en større rolle i at transformere Horsens’ identitet fra fængselsby til kulturdestination. Sådan lyder begrundelsen fra Renoverprisen, der også skriver om kåringen:

”Med næsten kirurgisk præcision har man gennembrudt den nederste 1,5 etage, så der er skabt en åbning hele vejen fra udearealerne og ind i den ikoniske indergård. Frem for at opføre en ny bygning skræddersyet til events, konferencer og koncerter har man ved at transformere fængslet ikke blot sparet CO2-udledning, men også fået nogle helt særlige rum, som folk kommer for at besøge fra nær og fjern – af egen fri vilje vel at mærke”.

Vestsalen hædres med Renoverprisen præcis et år efter, den unikke sal blev taget i brug. I det første år har salen huset både tv-optagelser, koncerter, awardshows, messer og festivaler. Netop de kulturelle arrangementer, der styrker Horsens som kulturby, spillede ind i prisjuryens afgørelse.

Tillykke til FÆNGSLET med den flotte pris - og sal! 

Du kan læse mere om Vestsalen og Renoverprisen, samt se en video der viser processen i den vilde transformation, der begyndte tilbage i 2020, lige her.