FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

Hvad betyder den nye digitale tidsalder for dagligdagen i de danske virksomheder?

Mens de store tech-giganter som Google, Facebook og Amazon med hastige skridt ændrer måden, vi tænker og handler på, påvirkes også et område, som vi i årevis har opfattet som en konstant størrelse - nemlig arbejdsmarkedet.

Rekrutteringen af en ny medarbejder starter ved ansættelsen af den sidste og er dermed et arbejde, der aldrig stopper. Men er din virksomheds rekrutteringsproces fulgt med udviklingen? Hvor møder og hvordan motiverer I for eksempel generation X, Y og Z?

Nogle ansættelser kan klares på under 5 minutter med nye digitale værktøjer, mens andre ansættelser kræver en grundig proces. Vi ser på forskellene, og hvordan det bør afspejles i rekrutteringsprocessen. 

Kom med og få et frisk pust af de nye vinde på arbejdsmarkedet. 

 

Indlægsholdere

Sara Bahr

Ejer af Betterwork. Sara arbejder med udvikling af arbejdsmiljø imellem generationer, særligt de yngre generationer X, Y og Z. Hun fortæller bl.a. om at tiltrække og fastholde medarbejdere, også når flere generationer arbejder sammen. 

Peter Bang Fasting Bauer

Headhunter og partner i HumanTrust A/S. Peter arbejder primært med små og mellemstore virksomheder og ejerledere, og han fortæller bl.a. om de forskellige udfordringer ved at tiltrække og fastholde nøglemedarbejdere. 

Kim Møller-Nielsen

Tech-iværksætter og partner i Jobilant, tidligere adm. direktør for ABUS Nordic A/S. Med en ny platformsøkonomisk tjeneste vil Jobilant ændre markedet for korttidsansættelser. 

 

Tilmeld dig nu


Praktisk information

Tid: Tirsdag den 18. september 2018 kl. 8.00 - 10.30

Sted: Spar Nord, Grønlandsvej 5, Horsens

Pris: Gratis for medlemmer af BusinessHorsens og kunder ved Spar Nord Horsens. Øvrige: kr. 250,- ex. moms. 
No show fee kr. 250,- ex. moms ved udeblivelse uden afbud. 

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 13. september