Ny viden til virksomheden - ansæt en højtuddannet medarbejder

Nye jobs - nye medarbejdere - tag et møde med BusinessHorsens' matchmakingkonsulent!

Én af BusinessHorsens' vigtige roller er at hjælpe dig med at skabe nye jobs - og finde de rigtige mennesker til at varetage de stillinger, der bliver skabt!

Derfor kan du bruge BusinessHorsens som sparringspartner og vejleder, når du skal ansætte højtuddannet arbejdskraft.

Ligger din virksomhed i Horsens Kommune, så kan du benytte dig af dette gratis tilbud. 

Kåre Bjørn Jensen, Intellia Consulting, om internationale studerende i virksomheden

Konsulentvirksomheden Intellia Consulting har god gavn af de internationale studerende fra VIA University College i Horsens. I dag har 7 ud af 20 af medarbejderne en international baggrund.

Det er langt fra første gang, at Intellia Consulting har studerende fra VIA tilknyttet. Og uanset om de studerende har været i praktik, været ansat på freelance basis eller har arbejdet med et semesterprojekt, har virksomheden fået stort udbytte af samarbejdet.

Kåre Bjørn Jensen, Intellia Consulting


Vil du anbefale de internationale studerende til andre virksomheder?

"Det afhænger af de andre virksomheders kontekst. Hvis de ligesom os har glæde af at træne engelsk som internt sprog og har eksport-ambitioner, vil jeg klart anbefale internationale studerende. Hvis deres hverdag blandt kunder og kolleger foregår på dansk, og de ikke har planer om at ændre på dette, vil det næppe være et godt match."

Kåre hæfter sig dog ved, at tæt på 10 % af indbyggerne i Horsens Kommune har andet statsborgerskab end dansk. ”Så selv hvis man primært har sigte på at servicere det lokale marked, risikerer man at gå glip af en betydelig del af markedet, hvis man kun agerer på dansk”, siger han.

De studerende er meget motiverede og som en gennemsnitsbetragtning mindre ”forkælede” end danskere. Desuden har vi glæde af at øve os i at bruge engelsk som internt sprog, idet vi har planer om at gå ind på eksportmarkeder. I denne forbindelse vil deres kundskaber indenfor sprog og kultur kunne vise sig at være yderst værdifuldt. Det samme kan deres internationale netværk.

Kåre Bjørn Jensen, Intellia Consulting

Virksomheder med højtuddannet arbejdskraft klarer sig bedre

Det er blandt andet vores rolle at være sparringspartner for små og mellemstore virksomheder, netop for at finde frem til den helt rette tilknytningsløsning og profil.

Missionen er at bringe lokalt erhvervsliv og højtuddannet viden tættere sammen i et fordelagtigt samarbejde.

Som generalist og professionel netværker kender vi de forskellige muligheder for tilskud til ansættelse af højtuddannede og har et bredt netværk til både universiteter, handelshøjskoler, CV-banker, jobformidlere for højtuddannede og meget mere.

Læs mere om ordninger, som er gratis eller tilskudsberettigede:

Dit udbytte

Vi hjælper dig med at skabe overblik og kan være med til at opstille en handlingsplan:

  • Er det salget, der skal styrkes for at øge indtjeningen?
  • Er det indkøb eller lagerstyring, der skal effektiviseres for at bringe omkostningerne ned?
  • Stiller kunderne nye krav til kvalitet og levering, som I skal leve op til?
  • Kniber det med motivationen hos medarbejderne?

Når planen skal blive til virkelighed, viser det sig ofte, at der er behov for at tilføre virksomheden yderligere viden og kompetence. Her kan vi hjælpe med kontakt til højtuddannede, f.eks. færdiguddannede eller studerende, som kan arbejde for virksomheden via studiejobs, praktik-ophold, projekter eller opgaver.

Food with You - en iværksættervirksomhed

Den Horsens-baserede iværksættervirksomhed Food with You forhandler fødevarer af høj kvalitet og har samarbejdspartnere i flere forskellige europæiske lande.

Nikolaj Bejer, direktør og medejer i Food with You, fortæller her om deres erfaring med vidensamarbejde.

Martin var den første studerende, som arbejdede hos os, og kontakten til ham blev formidlet via Kontaktmægleren hos BusinessHorsens. Da vi senere skulle have en ny studerende kendte vi til mulighederne i VBI Park, og gennem huset og underviserne på stedet fik vi kontakt til Morten, som arbejder hos os nu.

Ligesom Martin læser Morten til cand. merc. i økonomi – Martin med speciale i styring/ledelse og Morten i virksomhedsudvikling.

Nikolaj Bejer fortsætter:

De nye faglige input fra de studerende og den seneste teori frisk fra skolen er en fordel for os som virksomhed, og vores studiemedarbejdere har for eksempel bidraget med at skabe overblik over og styr på processer og systemer i virksomheden. Der er selvfølgelig også nogle udfordringer i et sådant samarbejde. De unge mennesker har en anden tilgang til nogle ting. De skal lære, at som selvstændig arbejder man 24/7, og der skal virkelig arbejdes for at tjene pengene hjem. Man er nødt til også at tage de tungere, administrative opgaver og ikke kun det, der er sjovt. Og så skal de lære, at man ikke altid bare kan følge lærebogen. De skal have koblet erfaringen fra den virkelige verden sammen med teorien. Men de studerende kan lide udfordringen og at få lov at arbejde selvstændigt, og når begge parter giver noget af sig selv, så er samarbejdet meget givtigt.

På spørgsmålet om Nikolaj kan anbefale vidensamarbejdet til andre virksomheder, kommer svaret prompte: "Ja, vi har bestemt planer om at benytte disse muligheder i fremtiden."

Se flere cases

Udenlandsk arbejdskraft - håndbog til virksomheder 

Ansættelse af udlændinge er en uundgåelig del af det danske arbejdsmarked, men kan give en række praktiske udfordringer, når den nye medarbejder skal integreres i virksomheden. For hvordan er det nu lige det er med papirarbejdet ved ansættelseskontrakten, pension og forsikring eller alle de uskrevne regler, der opstår ved kulturmøder?

En håndbog udarbejdet af Project Welcome i Horsens Kommune med støtte fra EUs Socialfond og Region Midtjylland, giver svar på alle de praktiske spørgsmål – uanset om du allerede har udenlandsk arbejdskraft i din virksomhed eller overvejer at få det.

Download håndbogen her