BusinessHorsens skruer op for iværksætterindsatsen

Nyhed

09.10.2018

BusinessHorsens skruer op for iværksætterindsatsen

Et forløb for nystartede iværksættere kaldet START-UP og en decideret uddannelse til iværksættere, som vil vækste, ser nu dagens lys i Horsens Kommune. De to nye initiativer bygger oven på eksisterende til-bud og giver både de helt nye og de mere etablerede iværksættere bedre mulighed for at arbejde struk-tureret med udviklingen af deres virksomhed.

IVÆRKSÆTTERI

BusinessHorsens lancerer nu to helt nye iværksætter-tilbud. Forløbet START-UP, som henvender sig til relativt nye iværksættere og så en decideret iværksætteruddannelse, som skal øge vækst og indtjening hos iværksættere, som allerede er etablerede.  

- Med de to nye tilbud får lokale iværksættere mulighed for at arbejde struktureret med udviklingen af deres virksomhed over en længere periode. Tilbuddene retter sig mod iværksættere, der er forskellige steder i deres udvikling, og de kan med fordel kombineres, i takt med at virksomheden udvikler sig, forklarer erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen

START-UP forløbet kører over tre kursusaftener. Her er der fokus på selve forretningsidéen og dens levedygtighed, alt det interne som fx resurser og aktiviteter, samt salg og markedsføring.

- Vi forventer ikke, at iværksætterne har styr på alt, når de går i gang med START-UP forløbet, men de skal have en klar idé om, hvad de vil med deres virksomhed. Så er det vores opgave at gøre dem helt skarpe på forretningsidé, drift og markedsføring, så vi får mere levedygtige iværksættere ud af det. Det er det, det handler om, siger Anders Killmann Petersen.

Forløbet er etableret i samarbejde med Hedensted Erhverv og kommer til at ligge i naturlig forlængelse af de kortere introduktionsmøder, som fortsat vil blive udbudt, og som er åbne for alle, der overvejer at starte egen virksomhed.

Uddannelse til etablerede iværksættere

Den nye iværksætteruddannelse er målrettet iværksættere, som i forvejen har en etableret forretning med betalende kunder, men som ønsker at skabe mere vækst, omsætning og fremdrift i deres virksomhed.

- Vi har mange iværksættere og spændende miljøer, hvor der udklækkes nye, lovende virksomheder, men vi skal have flere af dem til at tage det næste step og skabe øget vækst og udvikling i deres virksomhed. Derfor er den nye uddannelse specielt designet til den målgruppe, forklarer Anders Killmann Petersen.

Den nye iværksætteruddannelse er etableret sammen med Erhvervsakademi Dania og løber over 6 aftener. Eksamen er en præsentation og pitch af iværksætterens vækstprojekt over for en fagrelevant jury.

- Det handler om vækst i virksomhederne, og derfor kommer man til at arbejde med helt konkrete vækstinitiativer, samtidig med at man modtager undervisning og sparring fra fagligt dygtige undervisere, så man til sidst står med en eksekverbar plan, forklarer Anders Killmann Petersen.

Både START-UP forløbet og iværksætteruddannelsen starter op i løbet af den næste måneds tid.

FAKTA:

DET NYE START-UP FORLØB:

Første kursusrække bliver gennemført i Horsens den 6. november, 27. november, 10. december og kan også følges i Hedensted – dog på andre datoer. Det er gratis at deltage.

Forløbet tager udgangspunkt i værktøjet ”Business Model Generation” (BMG). Alle deltagere får udleveret et eksemplar af den tilhørende bog.

Der arbejdes altid med udgangspunkt i deltagernes forretningsideer og i et fortroligt rum.

De tre kursusaftener fokuserer på hver deres trin: Forretningsidéen og dens levedygtighed, alt det interne som fx resurser og aktiviteter, samt salg og markedsføring.

Læs mere om START-UP forløbet her


DEN NYE IVÆRKSÆTTER-UDDANNELSE:

Uddannelsen tager udgangspunkt i deltagernes hverdag og sætter fokus på deltageren, forretningsidéen, kunden, markedsføring, salg og eksekvering fordelt på seks kursusaftener.

Uddannelsen koster 1.500 kr.

Inkluderet i prisen er et års medlemskab hos BusinessHorsens samt adgang til værktøjet Lean Business Planning.

Eksamen består af et pitch af den udarbejdede vækst- eller forretningsplan.

Uddannelsen giver 10 ECTS-point ved gennemførsel.

Uddannelsen starter op den 23/10 oktober 2018.

Læs mere om iværksætteruddannelsen her

 

KONTAKT:

Anders Killmann Petersen
Erhvervsdirektør, BusinessHorsens
Tlf.: 27 61 49 00
Mail.: akp@businesshorsens.dk

Christian Lauridsen
Erhvervskonsulent, BusinessHorsens
Tlf.: 27 61 49 10
Mail.: cla@businesshorsens.dk