Nyt medlem: På Gasfabrikken går gastronomi, historie og lokal økologi hånd i hånd

Nyhed

03.10.2018

Nyt medlem: På Gasfabrikken går gastronomi, historie og lokal økologi hånd i hånd

Er du til økologi, godt gastronomisk håndværk og rustikke rammer? Så er Restaurant Gasfabrikken måske noget for dig. Især hvis du skal holde firmafest, julefrokost, eller hvis du bare har lyst til en lækker lørdagsbrunch.

- Der manglede bare sådan et sted i Horsens. 

Sådan lyder det fra Lars Fischer, der sammen med kompagnon og køkkenchef Mads Hansen står bag restaurant Gasfabrikken i Levysgade i Horsens.

- Inden vi åbnede i foråret 2016, havde vi gået og puslet med idéen i et stykke tid. Vi synes, der manglede et sted, hvor man virkelig tager afsæt i de fantastiske råvarer, vi producerer her i lokalområdet og kombinerer dem med madlavning på et højt gastronomisk niveau, der også er til at betale.

- Og så fordi vi gerne vil være en del af det lokale miljø her i Horsens, hvor vi bor, forklarer Lars Fischer.

Netop råvarerne og nærheden til leverandørerne er i fokus på Gasfabrikken. Især de økologiske af slagsen.

- Vi har fået økologisk sølvmærke. Det betyder, at mellem 60-90 pct. af vores råvarer er økologiske, og rigtig mange af dem kommer fra små, lokale leverandører, som virkelig kan deres kram. Og som er rigtig gode at arbejde med, når man laver alt fra bunden, som vi gør, forklarer Lars Fischer.

Det gælder blandt andet Gasfabrikkens lækre tørrede skinke og mange andre hjemmelavede delikatesser.

Fx den særlige bathtub-gin med urtenoter, som fås i den tilhørende bar.

En bar som man i øvrigt kan ”købe med”, hvis man skal holde julefrokoster eller vil booke et større selskab ind i restaurantens rustikke rammer. 

Vide, historiske rammer

Rammerne er helt specielle på Gasfabrikken, der, som navnet antyder, har lokaler i den tidligere iltfabrik i Horsens.

Og dem har Lars Fischer, der er uddannet arkitekt og tidligere har arbejdet med butiksindretning, selv stået for indretningen af.

- Vi har med vilje holdt fast i det industrielle og rustikke look, fordi vi synes, det giver stedet en unik stemning, som passer godt til den mad, vi laver, hvor der er fokus på enkelthed og råvarernes kvaliteter, fortæller Lars Fischer, mens han viser rundt i lokalerne, hvor der er god plads.

- Lige nu begynder vi jo så småt at gå ind i julefrokostsæsonen, og det oplever vi en fornuftig interesse for i øjeblikket.

- Vi kan dele restauranten ind på forskellige måder og klare både store og små selskaber. Mulighederne er mange, så man er velkommen til at kigge forbi eller tage fat i os, hvis man vil høre mere om mulighederne her på Gasfabrikken.

- Vi er i hvert fald klar. Uanset om det er til hverdag, lørdagsbrunch eller fest, forklarer Lars Fischer.

FAKTA: