BusinessHorsens: Dedikerede medarbejdere bag topplacering i erhvervsvenlighed

Nyhed

21.06.2018

BusinessHorsens: Dedikerede medarbejdere bag topplacering i erhvervsvenlighed

På kun tre år er erhvervsvenligheden i Horsens Kommune gået fra en absolut bundplacering til en plads blandt de allerbedste kommuner. Det konkluderer Dansk Byggeri i deres seneste opgørelse over erhvervsvenlighed i kommunerne, som for nylig blev offentliggjort.

Her er Horsens Kommune gået fra en placering som nr. 92 i 2015 til en placering som nr. 5 i 2018.

I BusinessHorsens og hos Horsens Haandværker og Industriforening glæder man sig over udviklingen, og sender roser i retningen af medarbejderne i Teknik og Miljø, der har taget skeen i den anden hånd og leveret varen.

Bestyrelsesformand, Finn Pedersen udtaler:

- Det er en flot og fortjent placering, som Horsens Kommune har fået i Dansk Byggeris seneste måling. Og det er klap på skulderen, som især medarbejderne har en stor andel i. Den afspejler det, som virksomheder og erhvervsliv oplever i dagligdagen, nemlig at kommunen er blevet en langt mere servicemindet og dynamisk samarbejdspartner, som agerer hurtigere og mere fleksibelt for at finde de rigtige løsninger sammen med virksomhederne.

Formand for Horsens Haandværker- og Industriforening, Jesper Grubbe Møller:

-  Der er gode takter på uddannelsesområdet, hvor det er enormt vigtigt, at vi får knækket kurven, så flere unge tager en faglært uddannelse. Vi mangler allerede nu faglært arbejdskraft både inden for byggeri og industri, og det bliver kun værre fremover, så vi kan faktisk ikke få nok fokus på området, men vi er på rette vej.

- Jeg har også noteret mig, at der er kommet mere fokus på fagentrepriser i kommunens udbud, så flere mindre virksomheder og håndværkere kan byde ind, og så er der bare sket noget med hurtigheden i sagsbehandlingen de senere år, så det går nemmere i byggesagerne. Det er en positiv udvikling.

Du kan finde resultaterne fra Horsens Kommune her