VELUX inviterer virksomheder til stort østjysk teknologievent

Nyhed

27.06.2018

VELUX inviterer virksomheder til stort østjysk teknologievent

Den 25. september slår VELUX i Østbirk dørene op for alle små og mellemstore virksomheder, der vil styrke konkurrenceevne og forretning gennem ny teknologi og digitalisering. Det sker på konferencen ”Industri 4.0 - fra buzzword til bundlinje”. Her kan virksomheder fra hele det midtjyske område få inspiration, eksempler i øjenhøjde og komme konkret i gang med at arbejde med ny teknologi.

Se program og tilmeld dig her

TEKNOLOGI, DIGITALISERING OG FORRETNINGSUDVIKLING

Digitalisering og ny teknologi skal være med til at løfte produktiviteten i flere midt- og østjyske virksomheder.

Især i de små og mellemstore produktionsvirksomheder, hvor et øget fokus på ny teknologi og digitalisering for alvor kan rykke ved virksomhedernes konkurrenceevne.

Faktisk er det kun en tredjedel af de små og mellemstore virksomheder, der har et højt niveau af digitalisering, mens det er 85 pct. af de store virksomheder.

Og samtidig viser flere undersøgelser, at potentialet er enormt. De mest digitale virksomheder i Danmark har i gennemsnit over 20 pct. højere arbejdsproduktivitet end de mindst digitale virksomheder svarende til knap 135.000 kr. pr. årsværk (2014-tal).

Det er baggrunden for, at VELUX, BusinessHorsens og Business Region Aarhus er gået sammen om konferencen ”Industri 4.0 fra buzzword til bundlinje”, hvor der bliver gået i dybden med konkrete eksempler på anvendelse af ny teknologi.

Konferencen er tilrettelagt, så deltagerne får lige dele inspiration, eksempler fra andre virksomheder og selv kan prøve kræfter med ny teknologi og få noget med hjem

FAKTA:

På konferencen kan man blandt andre opleve:

 

  • Anders Hvid – CEO i DareDisrupt. Ekspert i, hvordan teknologisk udvikling påvirker markeder, virksomheder og mennesker.
  • Erick Thürmer – CEO i familievirksomheden Thürmer Tools, der producerer gevindværktøj. Ved hjælp af 3D print og ny teknologi har han vendt udviklingen i virksomheden. Få historien om skiftet fra traditionel produktionsvirksomhed til teknologisk frontløber.
  • Input til anvendelse af ny teknologi fra både VELUX A/S, samt virksomhederne Beckhoff, Xtel og Qebula, som er eksperter i hvert deres område og medbringer cases inden for forretningsmodeller, data og organisering – alle vigtige områder inden for Industri 4.0
  • Workshops med fokus på potentialet i den enkelte virksomhed - faciliteret af Dansk Produktions Univers
  • Minimesse med leverandører og samarbejdspartnere.
  • Hele programmet kan ses her: http://www.conferencemanager.dk/Industri4-0

 

CITATER:

Fabriksdirektør hos VELUX i Østbirk, Kristian E. Justesen:

”Vi har produceret ovenlysvinduer i Østbirk siden 1946. Gennem tiden har vi udviklet både produkter og produktion, men nu står vi og alle andre virksomheder over for en helt ny verden, en fjerde industriel revolution, som kan ændre den måde vi producerer på radikalt. Det skal både vi og andre virksomheder være klar til, og det kræver viden.”

”Vi har tradition for at udveksle erfaringer internt og med andre brancher og virksomheder, og da vi samtidig har faciliteterne, der gør det muligt at samle forhåbentligt rigtig mange virksomheder, så har det været naturligt for os at byde os til som værter for den her konference, for vi vil gerne bakke op om at styrke erhvervslivet i Østjylland.”

Erhvervsdirektør i BusinessHorsens, Anders Killmann Petersen:

”I Horsens har vi en målsætning om at være Danmarks Teknologiske Laboratorium. Et sted hvor vi i høj grad omsætter nye teknologier til forbedret konkurrenceevne, vækst og flere arbejdspladser i vores virksomheder. Det gør vi blandt andet ved at tiltrække og arrangere konferencer, som den her, hvor vi inspirerer og sår frø i virksomhederne, så de bliver mere digitale.”

”Digitaliseringen rummer et kæmpe potentiale i de små og mellemstore virksomheder, som vi har rigtig mange af. Og selvom nogle allerede er godt med, så er det et sted, hvor erhvervslivet virkeligt kan rykke, hvis vi kan sætte mere fart i udviklingen. Så jeg håber, at mange vil gøre brug af tilbuddet og bruge dagen på at få ny inspiration og input den 25. september.”  

Kontaktinfo:

Er der spørgsmål til pressemeddelelsen eller konferencen, kan de rettes til:

Kommunikationskonsulent, Martin Kastoft Nielsen, BusinessHorsens. Tlf: 27 61 49 09