Mød et nyt medlem: Hos Teigar går vrinsk og webshop hånd i hånd

Nyhed

13.06.2018

Mød et nyt medlem: Hos Teigar går vrinsk og webshop hånd i hånd

En brændende interesse for islænderheste blev til en levevej for Sofie Jensen. Efter endt uddannelse som finansøkonom startede hun sin egen virksomhed, Teigar Rideudstyr. Forretningen kører både digitalt - fra webshoppen på Teigar.dk - og fra Sofies fysiske butik i Vedslet, der er indrettet med lækkert showroom.

Lidt ude på landet, nærmere bestemt et par kilometer fra Hovedgård, i det smukke østjyske landskab med bølgende bakker, kornmarker og højt til himlen, hører Teigar Rideudstyr hjemme.

Og man kan ikke undgå at blive lidt imponeret, når man træder inden for i butikken for enden af grusvejen på Kirkedalsvej 6 i Vedslet.

For selvom man ikke aner noget om ridning og heste på forhånd, så er man ikke i tvivl om, at det må være lidt af et mekka for folk, der har islandske heste.

- Mine forældre har tidligere drevet virksomhed her på adressen, så jeg har fra start haft gode rammer og muligheder for at indrette en fysisk butik, hvor der er plads til et stort sortiment, og hvor man i ro og mag kan kigge på udstyr til sin islandske hest og få vejledning undervejs, forklarer Sofie Jensen.

At det netop blev islandske heste som Sofie Jensen kastede sig over, er ingen tilfældighed

- Man kan sige, at det var min egen interesse for netop den hesterace, der gjorde udslaget, og så vinder islænderheste bare frem, fordi de er nemmere at holde end så mange andre hesteracer.

- De kan være ude det meste af året og er hårdføre, så det er en populær race, og det betyder selvfølgelig også, at markedet for islænderudstyr bliver større, og det er jo kun godt, smiler Sophie Jensen. 

Online salg

Selvom der ofte kommer kunder forbi på butikken i Vedslet, så ligger det meste af omsætningen hos Teigar i butikkens webshop, hvor man kan få alt, hvad hjertet begærer af udstyr til islænderheste.

- Det meste af min virksomhed kører digitalt. Webshoppen og markedsføring på Facebook og Instagram er hjørnestenen i min virksomhed, og på den måde sælger og sender jeg udstyr til hele Danmark, men jeg besøger også kunder i hele landet i forbindelse med saddelprøvninger.

- Det er meget vigtigt for rideoplevelsen, men også for hesten og sikkerheden, at man får en saddel der passer, så det går jeg meget op i, og derfor er det tit en god idé med en saddelprøvning. Det kan man booke mig til via mail eller telefon, forklarer Sofie Jensen.

Et andet populært tiltag er Teigars Hestefest, som bliver afviklet for anden gang den 25. august.

- Det er en dag, hvor der er spændende indslag på ridebanen og masser af gode tilbud i butikken, salg af grillpølser, kaffe og kage, og så er det en god og hyggelig måde at møde andre hesteinteresserede på og opleve de produkter, man måske kun kender fra webshoppen, helt tæt på, forklarer Sofie Jensen.

Eksport til Tyskland på vej  

Netop webshoppen er i øjeblikket ved at blive oversat til tysk. Det næste skridt i Teigars udvikling bliver at nemlig etablere sig på det tyske marked.

- Tyskland er et rigtig stort marked for hesteudstyr, og derfor er det selvfølgelig interessant at komme i gang dernede.

- Jeg har fået det meste af webshoppen oversat, så nu skal jeg have lagt en plan for, hvordan jeg kommer bedst muligt i gang på markedet dernede. Det er noget af det, jeg bruger ekstra tid på i øjeblikket, forklarer Sofie Jensen.   

Hvorfor BusinessHorsens?

- Jeg har meldt mig ind i BusinessHorsens, fordi jeg gerne vil have noget sparring og erfaringsudveksling med andre, der driver deres egen virksomhed, og så har jeg fundet ud af, at BusinessHorsens kan sætte mig i kontakt med en eksportrådgiver, som ved en masse om Tyskland og markedsforholdene dernede.

- Så jeg regner med, at medlemskabet kan give mig ny inspiration, øge kendskabsgraden til min virksomhed og hjælpe mig med at blive endnu dygtigere til at drive forretning, forklarer Sofie Jensen.

FAKTA:

Læs mere på Teigars hjemmeside

Eller kontakt Sofie Jensen på mail: info@teigar.dk eller 61 66 74 00