NYT Medlem: Fa-Tag forskønner også facader

Nyhed

31.05.2018

NYT Medlem: Fa-Tag forskønner også facader

I 2015 overtog Morten Romme Lotz det velrenommerede, lokale tagfirma Fa-Tag. Med et godt håndelag og sans for forretning har han ført virksomheden sikkert videre, og er nu i fuld gang med at køre et nyt forretningsområde ind. Udover rens og maling af tage, så satser virksomheden nemlig i stigende grad på facadeprojekter for erhvervskunder, hvor ingen opgave er for stor.

Hotel Scandic i Aarhus. Eller DLG’s kæmpesilo på Randers Havn, som krævede Europas største bomlift på 60 meter.

Det er ikke ligefrem småprojekter Fa-Tag kaster sig over, når en kæmpefacade skal renses og eventuelt genopfriskes med ny højteknologisk maling.

Alligevel er det ved at blive en vigtig del af programmet hos Morten Romme Lotz og Fa-Tag.

- Før jeg overtog Fa-Tag har virksomheden primært lavet rensning og maling af tage for private, men vi satser i stigende grad på erhvervskunder. Både fordi der er et stort marked, men også fordi, det er forbundet med mindre administration, forklarer Morten Romme Lotz.

Scandic krævede kræfter

Selvom satsningen på facader giver god mening, så kræver det ekstra kræfter at komme ind på et nyt marked for større erhvervskunder.

I hvert fald til en start. Det er Hotel Scandic i Aarhus, som var en af de første større kunder, et godt eksempel på.

- Det var faktisk lidt tilfældigt, at vi landede ordren. Vi kørte forbi en dag og kunne godt se, at facaden trængte til at blive shinet op, forklarer Morten Romme Lotz.

- Så jeg tog kontakt til hotellet, og det viste sig, at de faktisk var i gang med at indhente tilbud, men vi fik også lov til at komme med et bud.

- ”Hotellet havde en arkitekt på, som gik meget grundigt til værks. Han fløj blandt andet til London for at tjekke kvaliteten af vores maling, som har en selvrensende effekt på bygningen. Det var faktisk vores unikke maling, som fik dem overbevist om, at de skulle vælge os, og heldigvis er de rigtig glade for resultatet. Det er jo dejligt, når kunderne er glade, og gerne vil have, at jeg laver mere arbejde for dem, forklarer Morten Romme Lotz, som også i år skal lave facadearbejde for Scandic.

Startede selv

Netop kunderne og adgangen til dem var faktisk en væsentlig grund til, at Morten Romme Lotz i sin tid overtog Fa-Tag, hvor ejeren John Beuchert var interesseret i at sælge for at gå på pension.

- Jeg startede faktisk først mit eget firma op med en kammerat, men det var svært at etablere sig på et marked, hvor der allerede var flere virksomheder i området. Så da jeg fandt ud af, at John gerne ville sælge, og så var jeg egentlig ikke i tvivl, og vi blev heldigvis enige om en fornuftig overdragelse.

En del af aftalen var, at den tidligere ejer blev ombord i et års tid, for at få Morten sat godt ind i sagerne, og så han kunne suge til sig af erfaringerne fra næsten 40 år i branchen.

- Det er klart, at når man ikke har så stor erfaring, så var det en rigtig god måde at gøre det på. Faktisk for os begge to, fordi John så kunne være med til at sikre, at virksomheden blev ført fornuftigt videre, forklarer Morten Romme Lotz.

Unikt udstyr

Udover en masse erfaring fulgte virksomhedens udstyr og knowhow også med.

Blandt andet har Fa-Tag som de eneste i Danmark Arbejdstilsynets ord for at deres metode til rensning af asbesttage er særlig miljøvenlig.

- Det giver os og vores kunder nogle fordele, fordi vi kan rense på en meget skånsom måde og dermed give nyt liv til asbesttage, der jo kan have rigtig mange år i sig endnu, uden at man behøver at være bekymret for forurening eller at have dårlig samvittighed af den grund.

- Og så har jeg med min baggrund som entreprenørmaskine-mekaniker også haft mulighed for at udvikle mere på det udstyr, vi bruger. I sidste ende er det jo noget som kommer kunderne til gode, fordi vi bliver mere effektive og kan løse selv meget krævende opgaver.

I det hele taget går Fa-Tag rigtig meget op i at kunderne får en god oplevelse.

- Både private og virksomhedskunder taler jo sammen, så vores ry og rygte er enormt vigtigt. Derfor skal kvaliteten af arbejdet selvfølgelig være tip top, men der skal også være ryddet ordentligt op og pudset vinduer, når vi forlader en kunde. 

- Og vi har faktisk flere kunder, som ringer og siger tak, fordi det ser pænere ud omkring deres hus, efter vi har været der, end før vi gik i gang. Det satser vi på at holde fast i, griner Morten Romme Lotz.

Hvorfor BusinessHorsens?

- De fleste iværksættere kan nok nikke genkendende til, at der er rigtig meget at holde styr på, når man starter sin egen virksomhed. Derfor blev vi anbefalet at melde os ind i BusinessHorsens.

- Det har vi ikke fortrudt. Vi er blevet taget rigtigt godt og professionelt imod, og de har blandt andet sørget for en mentor, som hjælper os med at få truffet de rigtige beslutninger og give sparring på virksomhedens drift og udvikling. Indtil videre har det været rigtig godt, forklarer Morten Romme Lotz.

FAKTA:

Fa-Tag tilbyder rens og maling af gamle eternittage, tage med betontagsten, algebehandling og rens og maling af facader.

Du kan læse mere om virksomheden på Fa-Tags’ hjemmeside – her kan du se billeder, referencer og meget mere.

Kontakt Morten Romme Lotz på kontakt@fa-tag.dk eller 29 24 80 35