Den fortabte søn vender hjem

Nyhed

19.02.2018

Den fortabte søn vender hjem

Indrømmet! Overskriften er nok det, man kalder en ”journalistisk stramning”, men der er faktisk noget om snakken. For selvom iværksættercoach, kommunikatør og strategikonsulent Jan Bendtsen oprindelig stammer fra Vestjylland – og ingenlunde er fortabt – så er han Horsensianer med stort H. I efteråret flyttede han derfor tilbage til Horsens, hvor han nu genopliver sin konsulentvirksomhed, der tilbyder hjælp til forretningsudvikling og strategiarbejde i små og mellemstore virksomheder.

Efter nogle år i Odense på Syddansk Universitet er Jan Bendtsen tilbage i Horsens – og det i mere end en forstand. For han vender faktisk også hjem til BusinessHorsens. Sådan da.

- Jeg har en fortid som blandt andet iværksættervejleder og kommunikationsmedarbejder hos netop BusinessHorsens eller Horsens Erhvervsråd, som det hed dengang, for det er godt nok ved at være en del år siden – og nu vender jeg så tilbage, men bare som medlem denne gang, griner Jan Bendtsen.

Blev inspireret af iværksættere

Det var tiden i Horsens Erhvervsråd, der i sin tid gjorde, at Jan Bendtsen startede sin egen virksomhed.

- Det er bare superinspirerende at arbejde med iværksættere, og det smittede af på mig. I rygsækken havde jeg en del erfaring med udvikling af ejerledede virksomheder fra mit tidligere job hos Jonathan i Fruering, så jeg kastede ud mig ud i det, og det har været nogle både sjove og udfordrende år.

Fra 2004 og ca. 10 år frem drev Jan Bendtsen derfor sin egen virksomhed, hvor han hjalp iværksættere og små og mellemstore virksomheder med forretningsudvikling og strategiprocesser.

I 2014 kom SDU så på banen. De manglede en, der kunne løfte et stort EU-projekt målrettet netop iværksættere og hjælp til flere andre spændende projekter. Det var et tilbud, som Jan Bendtsen ikke kunne sige nej til. Så turen gik til Odense, mens der blev skruet ned for blusset i hans egen virksomhed.

- Jeg trængte til ny inspiration og at prøve mig selv af i nogle andre rammer. Årene på SDU var rigtig gode, men når man arbejder på projekter ved man, at de bliver færdige på et tidspunkt, og der var jeg ikke rigtig i tvivl om, at jeg ville tilbage til Horsens.

 - Der sker rigtig meget i byen, blandt andet på iværksætterscenen, hvor der er mange spændende initiativer og virksomheder på vej frem, og så har jeg en del gamle kunder og forretningsforbindelser, som jeg glæder mig til at genoptage samarbejdet med, efter jeg har kørt på lavt blus, mens jeg har været i Odense, forklarer Jan Bendtsen.

Produktudvikler i de stille perioder 

Netop det med at køre på lav blus er noget de fleste iværksættere mere eller mindre frivilligt oplever, når der i perioder kan være længere mellem opgaver og kunden.

Det har Jan Bendtsen også prøvet, men hvor andre straks jagter nye opgaver, så har han valgt en anden tilgang. Derfor står han med en mere bredspektret virksomhed i dag.

- Når man har sin egen virksomhed, så kan man i starten godt blive helt panisk, hvis der pludseligt bliver længere mellem opgaverne. Det blev jeg også første gang det skete og begyndte derfor straks at jagte nye kunder.

- Men på et tidspunkt fandt jeg bare ud af, at det passede mig bedre at have is i maven og i stedet bruge de stille perioder til at forfine mine ydelser med produktudvikling, forklarer Jan Bendtsen.

Derfor har han blandt andet udviklet et koncept kaldet Business Model Architect, som består af et kortsæt og en spilleplade, der kan bruges i arbejdet med at udvikle en forretningsmodel.

- Fordelen ved konceptet er, at det er godt til at konkretisere forretningsplaner og strategiprocesser og sikre, at man får tænkt de vigtigste elementer med, forklarer Jan Bendtsen, som sælger værktøjet fra hjemmesiden www.forretningsmodellen.dk 

FAKTA OM BENDTSEN START OG UDVIKLING

  • Bendtsen Start og Udvikling tilbyder hjælp til forretningsudvikling og strategiprocesser – primært til iværksættere og små og mellemstore virksomheder.
  • Læs mere om Bendtsen Start og Udvikling
  • Jan Bendtsen driver også to websites: www.forretningsplaner.dk og www.forretningsmodellen.dk, hvor man kan få inspiration til at arbejde med forretningsudvikling og købe konkrete værktøjer, som man selv kan bruge i strategiprocesser.