Chris har gjort forsamlingshuset til forretning

Nyhed

24.01.2018

Chris har gjort forsamlingshuset til forretning

200 kuverter. Så mange portioner ”take away” bliver der langet over disken hver fredag aften i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus. Manden bag den populære og ikke mindst prisvenlige fredagsmenu er kok Chris Baadsgaard Frænde, der overtog forsamlingshuset i 2011. Han startede med en næsten tom ordrebog, men han har efterhånden opbygget en fornuftig forretning, der er flittigt brugt til både hverdag og fest.

Han skulle lige falde til. Og de lokale skulle lige se ham an. Det viste sig at være et godt match. Heldigvis.

Chris Baadsgaard har både været kok, køkkenchef, i militæret og ude at sejle, inden han for seks år siden overtog Egebjerg-Hansted forsamlingshus. 

- "Jeg er oprindeligt udlært kok på Jørgensens Hotel og har sidenhen været vidt omkring. I 2011 fik jeg så muligheden for at forpagte forsamlingshuset. Den slags er altid spændende, fordi jeg skulle bygge noget nyt op, lære de lokale at kende og sætte mit eget præg på tingene, men jeg har bestemt ikke fortrudt det," forklarer Chris Baadsgaard Frænde, mens skrællerne fra et bjerg af rødbeder hober sig op ved siden af - på bordet i forsamlingshusets rummelige køkken.

Chris elsker at stå i køkkenet og går meget op i at lave tingene selv og helt fra bunden. Også når der skal laves en kæmpestor portion syltede rødbeder.

- ”Som kok og restauratør er maden, oplevelsen og råvarernes kvalitet bare alfa og omega. De retter jeg serverer, skal være i orden, og jeg har det allerbedst, når jeg står for det selv og laver alt fra bunden, for så ved jeg, det er i orden,” griner han.

Omtale og inspiration gav bedre forretning

Den gode kvalitet og de populære retter, som fx fredagsmenuen med tre retter mad for 118 kr. har, sammen med en øget efterspørgsel på selskaber, været med til at sætte forsamlingshuset på landkortet og hæve omsætningen markant de sidste par år.  

Men med succesen har der også fulgt udfordringer for den unge kok.

- "Nu er jeg jo først og fremmest kok, og jeg brænder for at lave god mad, der udfordrer sanserne, men når man får mere travlt, så kan det være svært at få tid til det hele, ikke mindst de lidt mere kedelige dele som fx bogholderi, som godt nok er kedelige, men også nødvendige for at kunne drive en fornuftig forretning," forklarer Chris Baadsgaard Frænde.

Et besøg fra ”Virksomheden i centrum”, som er slags taskforce med folk fra kommunen og BusinessHorsens, resulterede i, at Chris blev sat sammen med en lokal bogholder, som hjælper med tal og regnskaber

- "Jeg skulle lige vende mig til tanken om at give nogle opgaver fra mig, men det fungerer faktisk rigtig godt, og det har givet mig mere tid og energi til at fokusere på mad, selskaber og kunderne, så det er jeg rigtig glad for."

Efter besøget fik forsamlingshuset endnu et besøg. Denne gang af Horsens Folkeblad. Og omtalen gav pote i mere end en forstand.

- "Interessen steg helt klart, efter jeg var i avisen, og så blev jeg faktisk også kontaktet af en sælger, der nu leverer et online bookingsystem, som har gjort det meget nemmere at håndtere kundernes bestillinger, fordi det hele kører digitalt," forklarer Chris Baadsgaard Frænde.

En tur i BusinessHorsens’ MedlemsArena gav også ny inspiration.

- "Det er et fedt forum, hvor man kan udveksle idéer og erfaringer med andre selvstændige og iværksættere. Og selvom jeg kun har haft mulighed for at deltage få gange, har det været med til at åbne mine øjne for, at jeg kan gøre nogle ting nemmere, så det forretningsmæssige kører mere effektivt,” forklarer Chris Baadsgaard Frænde.

Hvorfor BusinessHorsens ?

- "For mig har det været naturligt at blive medlem af BusinessHorsens, fordi jeg af flere omgange har oplevet, at jeg kan blive hjulpet godt videre. De giver god sparring, og der er masser af inspiration og hjælp at hente i deres netværk."

FAKTA:

Læs mere om Egebjerg-Hansted Forsamlingshus