Matchmaker-ordning er en gevinst for lokale virksomheder

Nyhed

18.01.2018

Matchmaker-ordning er en gevinst for lokale virksomheder

BusinessHorsens har i løbet af 2017 skabt samarbejde mellem i alt 55 kandidater, primært studerende og en stribe lokale virksomheder. Ordningen bidrager til øget beskæftigelse i form af både almindelige job og studiejob og samtidig får virksomhederne mere innovation, flere kompetencer og nye ansatte ud af et samarbejde. Dermed er ordningen med til at sikre, at Horsens’ stærke uddannelsesmiljø kommer erhvervslivet til gavn og give et frisk pust ude i virksomhederne.

ARBEJDSKRAFT

Formålet med BusinessHorsens’ matchmaker-ordning er at binde byens stærke studiemiljø og erhvervslivet bedre sammen.

I løbet af 2017 har BusinessHorsens formidlet konkrete samarbejder mellem 55 kandidater og mange forskellige lokale virksomheder, som får konkret udbytte af et samarbejde med studerende.

En af dem er NetSection Security, der arbejder med IT-sikkerhed. Direktør Lars Karlslund forklarer:

”Vi har i løbet af 2017 haft to praktikanter inde, som har gjort en stor forskel for os. De ekstra kræfter har blandt andet gjort, at vi har kunnet lave et komplet re-design af vores hjemmeside, og så har vi fået lavet en masse tests, research og eksperimenter i forhold til vores produkter, som vi ellers ikke havde haft mulighed for.”

”Omvendt har vores to praktikanter fået en masse konkrete erfaringer om at arbejde i en vækstvirksomhed, som de kan tage sig med videre. Så begge parter kan få rigtig meget ud af et samarbejde, hvis kompetencer og kemi passer. Og det synes vi, at BusinessHorsens, har gjort rigtig meget ud af at sikre.” 

Også hos Rådved Maskinfabrik har en studerende bidraget til at skabe konkret værdi.

”Vi har haft en superdygtig produktionsteknolog i praktik hos os i 2017. Han har blandt andet hjulpet os med at få tegnet en masse af vores produkter helt præcist op, så vi nemmere kan producere dem og fastholde en konstant, høj kvalitet. Vi har simpelthen fået et stærkere produktprogram ud af samarbejdet.”, forklarer direktør Lene Mønsted.

”Praktikforløbet har også gjort, at vi har fået øjnene op for, at vi kan få rigtig meget ud af at samarbejde med studerende, og det har været en medvirkende årsag til, at vi her efterfølgende har ansat en produktionsteknolog fra VIA,” uddyber Lene Mønsted.

Kvalitet og kemi i højsædet


 Kandidaterne som BusinessHorsens arbejder med, er primært studerende. De har både dansk og udenlandsk baggrund og kommer fra en bred vifte af uddannelser, herunder blandt andet ingeniører og marketingfolk. De kommer også fra flere forskellige uddannelsessteder, men med hovedvægt på lokale uddannelser. Det afgørende er dog, at de er det helt rigtige match.

”Det vigtigste er, at vi finder en kandidat til virksomhederne, som passer ind. Både fagligt og personligt og som kan gøre en konkret forskel. Det betyder også, at vi er meget grundige i arbejdet med at finde en kandidat, som passer rigtig godt til virksomhedens behov,” forklarer Morten Olsen, der er matchmaker i BusinessHorsens.

”Vi kigger os løbende omkring, for at kunne tilbyde virksomhederne de helt rigtige kandidater. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner, og det vil vi fortsætte med, men vi samarbejder også med blandt andre Aarhus Universitet. Hvis virksomhederne har særlige behov, så har vi også kontakter på andre uddannelsesinstitutioner, fx Designskolen i Kolding eller andre, som vi kan trække på. Det betyder, at vi i høj grad kan tilbyde virksomhederne studerende med lige præcis de kompetencer, de efterspørger.”

FAKTA:

Matchmakeren formidler primært praktikforløb og projektopgaver i virksomhederne, men hjælper også virksomhederne med at finde studerende og andre kandidater til både almindelige job og studiejob. 

Matchmakeren har både fokus på dansk og udenlandsk arbejdskraft.

Kontakt:

Matchmaker i BusinessHorsens

Morten Muriel Olsen

Tlf.: 27 61 49 08

mol@businesshorsens.dk


Direktør i NetSection Security

Lars Karlslund

Tlf.: 24 41 81 81

lars@netsection.com

 

Direktør på Rådved Maskinfabrik

Lene Mønsted

Tlf.: 75 68 99 66

raadved@mail.dk