In-Visible udrydder virksomhedernes skjulte udgifter

Nyhed

15.01.2018

In-Visible udrydder virksomhedernes skjulte udgifter

Hvorfor kom vi ikke i gang med det her noget før? Sådan er reaktionen fra mange af kunderne hos In-Visible. 98 pct. af dem får nemlig refusion for moms og energiafgifter, som de ikke var klar over, at de kunne få. Og det med tilbagevirkende kraft tre år tilbage i tiden. Det giver bedre bundlinje. Faktisk markant bedre bundlinje for nogen, med en minimal indsats.   

Hvad ville du sige til, at du pludselig fik en uventet og måske ganske stor pose penge? Som du kunne lægge direkte til resultatet på bundlinjen. Svaret giver vist sig selv. 

Alligevel er det den lidt overraskende virkelighed for næsten alle de kunder, som In-Visible hjælper med at optimere refusionen af moms og energiafgifter.   

- Vi er eksperter i moms og energiafgifter og ved at kigge på virksomhedens bilag og bogholderi, kan vi i næsten alle tilfælde finde penge til virksomheden, som den ikke vidste, at den havde krav på. Hvor meget det er, varierer, men der er næsten altid noget at komme efter, forklarer Jeppe Quottrup, der driver In-Visible med partneren Henrik Hegaard.

De er begge uddannet revisor og valgte for tre år siden at starte deres egen virksomhed, fordi de kunne se, at der var en niche for at hjælpe virksomheder med moms og energiafgifter. 

Kompleks lovgivning koster

Det er især kompleksiteten i lovgivningen omkring energiafgifter, som er en udfordring for mange virksomheder – også de helt store, som normalt er overbeviste om, at det har de helt styr på. 

- Vores erfaring viser noget andet. Vi oplever, at det er virksomheder i alle størrelser, som lidt populært sagt snyder sig selv. Det skyldes ikke slendrian eller inkompetence, men handler mere om, at især energiafgifter er et område, hvor det virkeligt er svært at følge med, hvis man sidder som fx bogholder eller regnskabschef, siger Jeppe Quottrup.

Derfor kan virksomhederne gå glip af rigtig mange penge. Så det kan være en god idé at kigge nærmere på området. Og gerne hurtigt.

- De her skjulte udgifter kan løbe op i millioner, og det er faktisk sjældent småpenge, vi taler om, og da der er en forældelsesfrist på tre år i de her sager, så handler det om at komme i gang så hurtigt som muligt. For hver dag der går, ryger der i praksis penge ud af vinduet, uden virksomheden ved det, og det er både ærgerligt og unødvendigt. 

No-cure-no-pay

Et samarbejde med In-Visible kræver ikke det store af en virksomhed. 

- Vi har udviklet en metode til at gennemgå virksomhedernes bogholderi for at finde områder, hvor der kan være noget at komme efter. Metoden kræver sådan set kun, at vi får adgang til en række data, som virksomheden hurtigt kan fremskaffe. 

- Herefter analyser vi data og virksomheden får så en rapport og oversigt over forholdene, og vi hjælper dem med at få den refusion, de har ret til. Så de skal faktisk ikke gøre ret meget selv – og skulle vi mod forventning ikke finde noget, så er det gratis for virksomheden, forklarer Jeppe Quottrup. 

- Alle virksomheder har travlt og der kan ske fejl, især på områder, som i forvejen er komplekse. Udover de besparelser, som kan findes bagud i tid, yder In-Visible råd og vejledning, således at refusion af moms og energiafgifter fremover kan håndteres optimalt, forklarer Jeppe Quottrup 

Bogholderen kan være gatekeeper

Selvom bogholderen i en virksomhed på den måde ofte er den vigtigste samarbejdspartner, så kan de faktisk være en barriere for at få et samarbejde op at stå.  

- Det er klart, at når vi kommer og gerne vil gennemgå bilag og bogholderi, så kan man som ansvarlig bogholder eller regnskabschef godt føle, at man bliver kigget efter i kortene. Det er nok en meget naturlig reaktion, og vi oplever, at vi nogle gange får et nej på den baggrund.

- Men jeg vil da opfordre til, at man har en åben tilgang til det her – ikke kun for vores skyld, for kan man hjælpe sin arbejdsgiver med at få store beløb i refusion og mindske unødvendige omkostninger fremover, så er det nok ikke helt tosset, og vi garanterer naturligvis fuld diskretion undervejs, slutter Jeppe Quottrup. 

FAKTA:

Læs mere på www.in-visible.dk